چمن مصنوعی چگونه به کاهش مصرف آب کمک میکند؟
چمن مصنوعی به کاهش مصرف آب کمک میکند، چگونه؟ باید این مطلب را تا انتها بخوانید تا دریابید همین چمنهای طبیعی که ما در بولوارها، پارکها و میدانها میبینیم، به اندازه آدمهای اطرافشان آب مصرف میکنند.
ایران تنها کشوری در دنیا نیست که با مشکل کمبود آب مواجه است. در یکی دو دهه گذشته نیز بسیاری از ایالتهای آمریکا با این مشکل روبرو بودهاند و تحقیقات زیادی انجام دادهاند تا راهکارهایی برای کاهش مصرف آب بیابند. یکی از این راهکارها، جایگزین کردن چمن مصنوعی به جای چمن طبیعی است. ب
راساس تحقیقات صورت گرفته در ایالتهای مختلف آمریکا (که بسیاری از آنها به لحاظ آب و هوایی به استانهای ایران نزدیک هستند)، هر متر مربع چمن طبیعی به ۱۸۰۰ لیتر آب در طول سال نیاز دارد. این رقم توسط سازمان ملی هواشناسی آمریکا و برخی نهادهای معتبر دیگر مورد تائید قرار گرفته است. البته باید به این نکته توجه داشت که مناطق خوش آب و هواتر و پر بارش تر به میزان کمتری آب نیاز دارند و مناطق خشک تر بیشتر آب مصرف میکنند.
نکته بسیار مهمتر در مورد آبیاری چمن طبیعی این است که مصرف ۱۸۰۰ لیتر آب برای هر متر مربع، یک استاندارد مورد نیاز گیاه است و در بسیاری از موارد ما دچار آبیاری بیش از حد هستیم و حتی برخی آمارها نشان داده میزان مصرف آب برای آبیاری چمن طبیعی از ۳۵۰۰ لیتر در سال هم گذر میکند.
پس با یک حساب و کتاب ساده اگر شما در باغ، ویلا و یا حیاط خانه تان فقط ۵۰ متر مربع چمن طبیعی داشته باشید و حداقل میزان آب برای پرورش چمن را مصرف کنید، در طول سال ۹۰ هزار لیتر آب در این حوزه مصرف کردهاید. جایی که میتوانید با استفاده از یک چمن مصنوعی مرغوب از مصرف این حجم بزرگ آب جلوگیری کنید. نکته مهمتر اینجاست که بسیاری از ویلاها و باغها در سراسر کشور مساحتی بیش از ۵۰۰ متر مربع چمن کاری دارند و این میزان در مصرف آب بسیار قابل توجه است.
مصرف بسیار زیاد آب در چمن طبیعی تنها برای مصارف شخصی در ویلاها و باغ ها نیست، فقط یک بلوار کوچک در یک شهر که توسط شهرداری چمن شده است، حداقل هزار، دو هزار و یا ۱۰ هزار متر مربع است، حالا با اعداد و ارقام بالا ببینید با جایگزینی چمن مصنوعی در مکانهایی که ضرورتی برای استفاده از چمن طبیعی ندارد، چگونه میتوان جلوی هدر رفت حجم وسیعی از آب را گرفت.
آیا استفاده از چمن مصنوعی صرفه اقتصادی هم دارد؟
به طور حتم استفاده از چمن مصنوعی به جای چمن طبیعی نه تنها باعث کاهش مصرف آب میشود، بلکه به لحاظ اقتصادی هم مناسب است. اگر در یک بلوار و یا یک ویلا حدود ۱۰۰۰ متر مربع چمن طبیعی باشد، باید در طول سال حداقل ۱۸ هزار لیتر آب به صورت مداوم برای رشد گیاه مصرف کرد.
با توجه به اینکه بخش زیادی از آبیاری چمنها در بولوارها و میدانهای شهر با هدر رفت بسیار زیاد آب مواجه است، این رقم به مراتب بیشتر هم می شود. پس در وهله اول هزینه خود آب است، دوم نیروی اجرایی آبیاری، سوم هزینه سموم و کودهای مورد نیاز و چهارم هزینه عوامل اجرایی برای نگهداری. بنابراین اگرچه هزینه کرد اولیه کاشت چمن طبیعی بسیار کمتر از چمن مصنوعی است، اما رفته رفته و در طول زمان هزینههای نگهداری یک چمن طبیعی خوب بسیار زیاد خواهد بود. شاید این هزینهها اندک اندک انجام شود و به چشم نیاید، اما باید باور کنید که هزینه نگهداری چمن طبیعی بسیار بالا است.
علاقه مندان به کسب اطلاع بیشتر از ویدئوهای منتشر شده در کانال آپارات رسمی شرکت ایرانیان سونار، میتوانند با مراجعه به لینک زیر از دنبال کنندگان این کانال شوند:
https://www.aparat.com/iraniansonar